Det var bättre förr



Man läser i tidningar om barn som försvinner till höger och vänster. Kan inte ungar få leka ifred i dagens samhälle? Måste föräldrar hålla uppsikt över sina barn minsta steg de tar? Jag minns när man va liten hemma i Kga oh lekte med alla barnen i kvarteret. Det va inte fråga om att nån va rädd för att bli kidnappad eller nåt. Man va skyddad på ett annat sätt då. Klart det hände grejer men det känns som att det va inte i denna utsträckning. Ibland stötte man på nån fullgubbe men då hejade man, skrattade åt hur han vinglade och gick vidare.
Vi var ca 10 ungar som alltid lekte ihop, blandat killar och tjejer. Vi har känt varandra sen vi var pyttesmå och alla känner alla. Alla trädgårdar va vår lekpark och vi lekte massa olika lekar. Dator var det inte tal om. Vi var UTE och LEKTE!!!!!

Vi tältade på allmänningen. Detta kunde pågå hela sommaren..alltså vi sov inte ofta i våra egna sängar. Vi bodde i tältet..gick ner och tog ett morgondopp i Möckeln och gick sen hem till mamma för en lite bit frukost kanske..sen ut igen.

Tjuv och polis är ju en klassiker. Till detta skulle man naturligtvis ha leksakspistol med knallpulver i. Man turades om att vara tjuv och polis. När en polis hade fångat en tjuv satt man honom i finkan vilket bestod av Adam och Simons gamla dass i deras bod. Där kunde man krypa ner i dasshålet och smita ut igen. Det låter äckligare än vad det va. Dasset hade väl inte använts på 100 år och va omgjort till ett förråd. Och Nils va alltid utklädd till Zorro :) Nån hjälte var ju tvungen att va representerad:)

Vi gick runt bland alla gårdar och plockade blommor och sålde sen. Eller så ställde vi upp ett bord utanför Bofors så alla gubbar kunde köpa med en blomkvast hem till frugan när de slutade kl 16.

Vi hoppade twist. Sånt där band man hade runt benen (eller stolsben om kompisarna va sjuka) och skulle göra olika hopp. Till det skulle man naturligtvis ha svarta Kina skor :).

Vi tjejer (jag, syrran, Mia och Ida) brukade leka "Tuffa tjejer". Då lekte vi att vi var mkt äldre än va vi var då och fick resa till Mallis på egen hand och ragga grabbar. Allmänningen fick än en gång representera utlandet där vi låg och solade och drack "drinkar". Eller så lekte vi att vi jobbade på kontor och lånade vi Mias styvmammas högklackade skor och hade viktiga möten i deras vardagsrum.

Åtskilliga timmar spenderades till att leka med Barbie dockor.

På vinterna var det pulka, Bobb pch skidåkning för fulla muggar. Man åkte skridskor på Möckeln där pappa gjort banor åt oss att tävla på. Och så gjorde Mia och jag vår egna skridsko"dans"

Våran källare fick ofta representera ett hem för hemlösa barn (vi då självklart) där vi bodde och hade det jobbigt och fattigt men så hände alltid nåt så vi fick det bra.

Ja..detta och MYCKET annat spenderade jag min barndom med att göra.

Vad lekte ni när ni va små? :)

Kommentarer
Postat av: Mia

Haha.. Vilka minnen man får! Hoppas att man aldrig glömmer bort detta, för det var verkligen hur roliga helger, somrar och vintrar som helst. Från fattiga barn i källaren... till tuffa tjejer med klackskor.. Haha.. jag tror jag dööör. Å Zorro har man ju träffat på några gånger.. Haha.. Å alla nätter i vårt 4 manna tält som farsan slet gärnet med varenda gång... haha. Blomförsäljningen var ju oxå succe, konstigt att vi inte är större affärsmän idag än vad vi är! Haha.. Ja, det var tider det.. herregud vad kul vi hade! :)

2008-06-11 @ 11:38:32
URL: http://miapiafia.bloggspace.se
Postat av: Kecka

det va tider det ;)

2008-06-11 @ 13:41:03
URL: http://keckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0