Valborg



Inget Valborgsfirande för Kecka. Kecka ska upp tidigt och jobba i morgon. Har haft en det-går-i-ett-dag på jobbet men ändå rätt okej. Det beror på mina arbetskamrater. Käkade mat när jag kom hem, glömde att stanna på Systemet på vägen dock. Minnet är bra men kort. Ville väl bara hem. Slumrade i soffan men hade ett öga på tv'n och hockeyn hela tiden. Skit-Ryssland säger jag bara.
I morgon kommer min kusin med familj till stan. De ska inspektera lilla Mira. Efter det sluter jag nog upp med Emma och Lina för lite kallt i strupen :) På lördag blir det grillning hos mamma och sen kanske lite ferra. Jag njuter av det fina vädret om inte annat. Även om min förkylning fortfarande inte gått över. Förra veckan trodde jag att jag blitt kvitt den men icke. Halsen gör ont igen. Snuvan finns kvar. Men det ska inte stoppa mig :)



A day off



Idag har jag varit ledig igen. Mycket skönt! Vaknade dock tidigt och har hela dagen haft ett ihärdigt illamående men nu är det lite bättre. Tog mig till affären för att handla lite, har catchat up på mina serier och bara slappat i soffan/sängen. Har nyss sköljt ur en toning ur håret. När färget satt i såg håret svart ut så jag var beredd på en katastrof men när jag väl tvättat håret syntes det knappt att jag gjort nåt med håret. Mina små grå syns dock inte lika mycket. Alltid nåt! Nu ska jag bara få mamma att toppa mitt hår så har jag sparat in lite frisörpengar :)

Resten av veckan har jag korta pass på jobbet, ska KANSKE köpa den där väskan jag sett på Åhlens. Till helgen blir det kusinträff, kanske grillning och maybe en sväng på krogen. Who knows ;)

Nu ska jag glo tv, sen sova!

*natti*

En dag hos la familia


Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon. Vaknade första gången klockan 06.00. Hann tänka: "Jag behöver inte gå upp och åka till jobbet", slog igen mina ljusblå och sov vidare. Vid 09.00 gick jag upp, grejade lite hemma och sen jag min långpromenad. När jag kom hem blev det dusch, mat och sen cyklade jag hem till syster, Patrik och lilla Mira. Vi käkade, hängde i soffan och glodde på hockeyn. Eller ja...Mira sov mest, gick INTE att få liv i henne. Och ni som inte gillar barn kan ju sluta läsa den här bloggen nu för det kommer läggas upp en del kort på den här lilla stjärnan.




                                            Mira sover hos moster



                                             Typ 2 timmar senare



                                             Tjejen tog sig ett bad



                                               Kolla in divan i farsans knä :)

Krock



På vägen hem från jobbet idag har jag krockade jag med tre humlor. Alla tre gånger har de flugit rakt in i min framskärm på cyklen. Plong sa det!



Det är typ det händelserikaste som hänt mig idag!



Trafiken



Idag var det inte roligt att åka till jobbet. Solen sken, stan var full med folk, torget full i stånd med massa god mat (det luktade gott iaf) och uteserveringarna hade ölsugna folk på plats. Men men! Jag fick åka till jobbet, umgås med mina tanter och farbröder och käka en potatisbulle med baconsås och lingonsylt. Inte illa ni!

På vägen till jobbet blev jag lagom irriterad. Jag tycker det är jättekul att det är folk ute när det är fint väder men SE ER FÖR. 
På vissa små gatorna i stan där är det målat en vit cykel, DÄR CYKLAR MAN.
Ska ni gå över en sån gata, se er för faan om, både till höger och vänster. Risken att ni får en lila cykel (min) i höften är annars RÄTT stor.  Det är även väldigt dumt att gå fyra i bredd på dessa cykelbanor. Jag höll på att köra ihjäl 4 berusade ungdomar (klockan var 16.00) vid torget. Folk som går och inte ser sig för i allmänhet gör mig galen. DE BARA GÅR!
OCH, ska ni cykla i 0.2 km/h, cykla för faan inte mitt i cykelbanan. Det är liiite knivigt att ta sig förbi er. Jag vet att jag har ringklockan men är tanten på cykeln mellan 100 och döden så hör hon ju inget ändå.
Sist men inte minst, i Sverige har vi fortfarande HÖGERTRAFIK. Det gäller ALLA!  Det känns jävligt fel att möta en bil på fel sida vägen kan jag säga.

Phew!

Så! Då har jag fått avreagerat mig. Ska lägga mig i sängen nu med nytvättade sängkläder och läsa Liza Marklund! Imorrn blir det jobb igen och sen förbi Ulle's 30 års fest efter jobbet.

*Natti*

Power



Jag gav mig ut på en power walk i 1 1/2 timme idag! Så skönt i solen. Jag måste köpa mig en stegräknare så jag får veta hur långt jag går egentligen. Nu tvättar jag, magen har fått mat och sen blir det kvällsjobb. Lagom kul! Blir jobb hela helgen för den delen men jag ska allt hinna med ett 30 års partaj imorrn kväll :)
Jag sitter oxå och funderar på om jag ska kosta på mig ett säsongskort till FBK medans det är billigt nu. Någon som vill med?  Och så borde jag göra något åt mitt hår!



En dag i solen



Vaknade klockan 7 i morse med jorden huvudvärk, tog Alvedon och gick och lade mig igen. Klockan 9 kändes det bättre. Lallade runt lite här hemma, struntade i disken och dammsugningen. Runt 11 ringde Fredda och ville bjucka på lunch på stan så jag hoppade mig i duschen och cyklade sen ner för att möta honom. Det blev lax på Fontana och sen en fika på Wayne, fast jag säger Rådhuscafèt fortfarande. Efter det mötte vi Freddas sambo och dotter på Score. Lilla Ellie kändes så stor mot lilla Mira. Hon är två månader äldre oxå, kan ju ha nåt med det att göra. Efter stadens bravader cyklade jag hem till syster. Jag vaktade lilla Mira medans Patrik och Jenny fixade tvätt och vilade lite. Vi tog även en prommis och köpte vårens första glass och satt i solen en stund. Lite senare kom Emma förbi och käkade lite.

Nu vankas soffan och Criminal Minds, sen sängen med bok. Sovmorgon i morgon :) *me like*



                                           Fredda och jag i "stögan"



                                                     Mira vilar :)

Columbine



Ni vet hur vissa datum fastnar i huvudet. Datum då något hemskt hänt eller man förlorat någon nära. Idag är det 10 år sen massakern på Columbine High school i Colorado hände och det var det första jag tänkte på när jag vaknade i morse. Jag kände ingen som var med om det men jag bodde i USA då och minns allt som om det var igår. Känns kanske fånigt att jag känner så starkt för detta men jag minns att jag var livrädd ibland när jag skulle lämna mina au pair barn i skolan. Det var extra säkerhet på skolan ett tag framöver när man skulle lämna och hämta barnen även om det var en småskola och vi var i en helt annan stat. Man var rädd ibland när man var i mataffären eller på posten för man trodde det kunde hända där också.
Idag går "mina barn" på high school och detta kan mycket väl hända på deras skola. Jag minns att jag satt och tittade på tv i timmar och följde allt som hände på Columbine. Jag läste om det i tidningarna varje dag och jag ska vara ärlig, jag tjöt som en gris. Chris som då bara var 7 år kom och frågade mig: Varför sköt de sina vänner? Varför gjorde de så där? Mina värdföräldrar hade sagt att Chris inte fick titta på tv eller läsa i några tidningar men han hade lyckats hitta en tidning och läst om alltihopa. Jag visste inte vad jag skulle svara på hans frågor.
Bilden som etsats sig fast i bakhuvudet på mig är bilden av " the boy in the window". De visade klippet på honom om och om igen på tv och jag kan fortfarande inte hålla tårarna borta när jag ser det idag. Han är det första som kommer fram i minnet när jag hör om massakern på skolan. Jag tänker mest på C&C idag och hoppas att detta inte kommer hända på deras skola eller någon skola överhuvudtaget!

Ganska deppigt inlägg men jag var tvungen att skriva av mig lite minnen.

A weekend in Trollhättan


Då var man hemma igen. Det är skönt men det var skönt att komma bort en helg oxå. Jag har varit i Trollhättan och hälsat på min gamle vän Mia. Vi har känt varann sen vi var typ 6-7 år kanske och vi hängde ihop som ler och långhalm när vi bodde hemma i Kga. Trots att det inte är långt mellan oss så ses vi otroligt sällan men nu får det bli ändring på det.

Jag åkte ner direkt efter jobbet i fredags och Mia hämtade mig och sen raka spåret till Systembolaget, Coop för frukosthandling och Beirut för salladshandling. Vi tog med en cider/öl var och gick ut och hade picknick vid kanalen. Ett par kompisar till Mia kom över sen och så blidde det lite fest och sen utgång. Vi testade Stålverket, Butlers, Bishop's och sen Butlers igen :) Det var kul att gå ut i en ny stad där ingen jävel vet vem jag är..och jag vet inte vilka dom är..inga ryktet, fördomar och sånt.

Lördagen vart mycket lugn. Jag glodde lite på hockeyn (naturligtvis) medans Mia tog en lur. Vi tog en prommis för att köpa mat och lite snacks. Sen satt vi i soffan och drack upp den sista slurpen vin och lite jordgubbsvin framför soffan. Mätta och glada satt vi och kollade på Tv4 Fakta's spännande dokumentärer och bara slappade. Mycket skönt!

På söndagen blev det prommis igen, lite mat och sen sightsing i Trollhättan. Slussarna skulle spanas in naturligtvis :) Har varit där innan men nu fick man ju expertguidning. Bara så ni vet så är Slussarna Trollhättans hångelställe! :P På eftermiddagen hann vi med lite shopping. Jag hittade jackan jag velat ha. Jag har sett två tjejer här i stan som haft den jackan och jag har inte vågat fråga vart de köpt den men nu hittade jag den. 299:- bara..som hittat!

Så tack Mia för en VANSINNIGT rolig helg..faktiskt! Snart får du komma till Karlstad! Lite mer bilder finns på Mia's blogg.










Workout girl!



Jag är inte helt bra från förkylningen än men det skiter jag i. Idag var jag och tränade. Det gick bra trots snuva. Så skönt att få röra på sig och nu ska jag jeansen sitta bra snart igen :) I morgon blir det prommis på morgonen när första maskinerna tvätt slängts i. Sen kanske ett pass på Friskis innan jobbet igen.

Igår kom Mira, Jenny och Patrik hem från BB. Jag mötte dom på stan en sväng. Jenny fick skjuts hem sen men jag pch Patrik tog en promenad med Mira hem. De nyblivna föräldrarna var trötta så jag packade upp, gick och handlade, fixade lite kvällsmat och sen slappade vi allihopa i soffan. Jenny somnade gott i soffan och Mira låg och sov jättelänge i mosters knä. Vi introducerade Mira i sportens väld då vi kollade när Liverpool tyvärr inte gick vidare i Champions Leauge.
Nu blir det ett kvällspass på jobbet!

Påsken över = ledig



Denna påskhelgen har jag mest spenderat på jobbet. På påskdagen fick jag lite påskmiddag hos mamma och Jim i alla fall. Det skulle vara skönt att ha ett kontorsjobb ibland så man får känna att det är HELG! Mitt jobb ska rulla på vare sig det är julafton, midsommar eller en helt vanlig jäkla onsdag. Har jag inte varit på jobbet så har jag varit hemma och sovit eller hälsat på lilla Mira på BB. De får förhoppningvis komma hem i morgon.

Jag ska åka iväg och slava på jobbet i tre timmar snart, sen till BB, sen kanske till stan och hänga. I morgon ska jag kanske få träffa en liten flicka till. Min kompis Fredda och hans tjej fick en liten tjej förra månaden så det blir kanske fika på stan med dom i morgon. Mycket bebisar omkring mig nu. Man blir lite avis :)

Nu: duschen

Mira



En stolt moster och lilla Mira :)


Påskfest



Först den mycket roliga nyheten! : JAG HAR BLIVIT MOSTER!!! :) Lilla Mira föddes kl 03.15 i morse. Hon är så söt. Får tyvärr inte träffa henne idag utan får snällt vänta till efter jobbet imorrn.

Igår var jag och Emma ner till torget och grattade FBK tillsammans med ca 15 000 av våra närmaste vänner *flin*. Efter det vart det påskfest hemma hos Emelie och Jonas. Mycket god mat, äggmålning och trevligt folk.







Mitt ägg var finast :)



Tom's ägg...inte lika fint *S*



Jag och Soffan



Loysan och Jonas

Ord är överflödiga















Bilder är från min kamera, sen har jag lånat från Aftonbladet..eller om det var Expressen..eller VF..kanske NWT....skit samma.

Le Mat har i alla fall flyttat hem!!!!


Förkyld med hockey-yra!



Jag är ännu mer förkyld idag. Rösten låter trots all skrik på matchen igår rätt okej. Ikväll blir det hockey igen trots snoren som rinner alt täppt näsa och nysningarna. Det stoppar inte mig. Efter matchen kan det bli en öl eller två. Som tur är så är jag ledig imorrn så jag ska sova länge och vila och sen har jag räknat med att vara på torget och gratta FBK.

Hade beställt grejer som kom idag. Besvikelse. Armbandet åker tillbaka..det såg inte helt ut och inte alls lika fint som på bilden. Konstigt hörrni! Skorna kanske jag behåller även om innersulan var lite glapp. Jag har lim i nån låda nånstans. Man får väl inte begöra för mycket av ett par b-skor för 70 spänn. Men det vore ju trevligt om skiten va hel när man fick det.

Nu ska jag lägga mig i sängen och bläddra i nya News och Tryck och sen läsa bok och ladda för match.

NU SKA GULDET HEM!


Har påven rolig hatt?



Det är mycket bra att vara god vän med sin före detta sambo. Igår ringde han och frågade om jag var villig att betala 145:- för en ståplatsbiljett och hänga med på FBK's match på i morgon.

Skiter björnen i skogen????

Nu ska guldet hem! Ikväll ska Emma och jag dit. Vi får se hur länge min röst håller. Jag bör nog ta med 3 paket näsdukar också. *PROSIT*

I'm NOT sick!!!



Jag har inte råd att bli sjuk. Jag har inte tid att bli sjuk. Halsen är öm, näsan är tät OCH rinnig, huvudet spränger, kroppen är trött och jag låter som Kalle Anka när jag öppnar käften. Det är tur jag har ett mycket kort kvällspass på jobbet idag.

Jag vaknande dock och solen sken rakt in i sovrummet. Bara det får en på lite bättre humör. Jag ska gå bort till mammas jobb snart och skriva ut morgondagens hockeybiljetter. Finns det någon där ute som har ståbiljetter till onsdag och mot all förmodan INTE vill se FBK mosa HV och ta SM-guld så kan jag bli ve biljetterna :)

Nu ska jag ut i solen en stund


F... You!



I want Heidi on my T-shirt!


Lovely sunday



Det var skönt med lugn kväll igår även om det vart sent. Jag var till Emma som lagade god fläskfile och kantarellsås och sallad. Mums! Efter det vart det chibba, kexchoklad, ost, vindruvor och Sex and the city filmen tillsammans med Benke. Tredje gången för mig, första för Emma och Benke. Vi kollade även "Miracle on ice" efter det.

Vaknade klockan 8 i morse..var bara upp på toa och drack vatten, sen somnade jag om och vaknade inte förrän strax innan 12. Hade inte det minsta dåligt samvete för det :) Har lagat lite lunch, soppa med lite extra broccoli i, diskat undan lite. Jag laddar mest inför hockeyn nu. Jag har faktiskt en bra känsla idag. Jag får se hur halsen klarar matchen bara. Den är öm, sträv och så är rethostan tillbaka. Blä!

Dagens ögongodis: Henry


Blomster




Shopping fynd



Idag har jag sprungit på stan och letat skor till jobbet och jag lyckades hitta ett par. Mycket nöjd. Jag går och står så mycket på mitt jobb så det är viktigt vad jag har på fötterna..och gympaskor börjar bli lite varmt..eller varnt som vi säger i Kga :) Ett besök på apoteket fick det bli med för att ännu en gång bunkra upp medel för halsen. Jäkla rethosta att komma tillbaka. Jag låter ju som en kärring. Ge mig lite slem att hosta upp i alla fall, det här är ju löjligt.

Jag gjorde även ett fynd :) Jag har varit på jakt efter en längre kavaj och nu hittade jag en på Myrorna :) 60 pickadoller betalade jag bara. Vad tycks? Jag lovar att lägga upp ett kort när den sitter på oxå, spegeln är för smal att ta kort i.



Efter shoppingen mötte jag upp pappa, Inger, Jenny och Patrik för lite buffe' på Legends. Mycket bra mat! Blev lagom mätt och belåten. La famlila följde med hem hit en stund och inspekterade "nya" sovrummet.

Pratade med Mia ett tag i telefonen och nu jäklar ska vi ses snart förhoppningvis. Helgen efter påsk bär det nog av till Trollhättan. Det är en skam att vi inte ses oftare, det är ju inte så långt. Ska bli så kul att åka dit och träffa henne och bara ha en Mia & Kecka helg :) Hoppas solen är kvar då!

Nu ska jag ta på mig myskläder och sen cykla till Nöjesbutiken och hyra film inför middag och filmkväll hos Emma. Det ska bli skönt med en lugn helg även om man blir sugen på ett glas vitt eller en kall när det är sol ute. Men det kommer fler helger. Det är skönt att bara vara hemma och slappa också.

*kram*

 

PHEW!



Ni som känner mig vet hur det har sett ut och låtit hemma hos mig under kvällen. FBK har spelat match. För er som inte känner mig så ska ni nog vara glada att ni inte sett eller hört mig. Det är mest skrik, rop, armar och ben överallt. Typ! Det är ett under att min soffa fortfarande är hel. Ikväll har jag stått upp i den två gånger i alla fall.

Kommentatorerna under matchen är ju kul ibland. Ikväll levererade Granqvist denna:

" Jag tror det är ett skenproblem..med skridskon alltså, inte ett problem som inte finns"




Wierd dreams



Jag lade mig för att läsa min spännande bok innan men som vanligt så somnade jag. Vilken dröm jag hade, måste berätta om det. (Intresseklubben antecknar febrilt)

Jag drömde att jag hade legat och sovit på dagen och vaknar av att jag knappt ser någonting och är väldigt groggy. Jag staplar ut i hallen och känner att jag inte låst dörren. (jag är väldigt noga med att alltid ha dörren låst när jag är hemma) Då ser jag att mina nya köksmöbler är borta och ersatta med några gamla, fula som inte ens matchar varann. I vardsrummet är soffan och fotöljen borta och på nåt jäkla vis är sängen också försvunnen och ersatt med min gamla. Jag får panik och springer ner för jag anar att det är min granne som stulit allt. I drömmen är min granne den kända Nadya Suleman, kvinnan som fick åttlingar och hon har drogat mig och tagit mina möbler. Och mycket riktigt, ute på gräsmattan sitter en ung släkting till henne och sågar isär mina köksmöbler. Nadya står bara där och småler och ser helt nöjd ut. Jag skriker på henne att hon inte kan göra så här, det är ju mina saker. Hon bara ler mot mig och säger: Det är väl inte så farligt. (Känner ni frustationen?) Jag får panik och börjar slå henne i anskiktet och på kroppen. Hon bara småler , klappar mig på kinden och säger att hon behöver ju de här sakerna. Jag skriker att det är olagligt det hon gör men hon bara skakar på huvudet. Hon erkänner dock att hon drogat mig och att hon har mina saker men det är helt okej, det är ju synd om henne. Innan jag vaknar minns jag att det sista jag gör är att jag säger till henne att de två sötaste barnen ska från och med bo hos mig tills jag får tillbaka mina möbler.
Paniken och frustationen fanns kvar när jag vaknade. Jag var så arg på henne och för att hon inte fattade att hon gjort fel.

Så, summan av kardemumman, tar ni mina möbler, tar jag era barn. De sötaste i alla fall!


Kom på att jag måste kolla om dörren är låst.

Orkeslös



Idag har jag en sån där dag när jag inte orkar någonting. Jag kan säga att jag går fortfarande runt i morgonrock. Men jag är ju ledig. Jag borde ta mig ner till stan och titta efter skor. Jag borde följa med syrran till Bergvik så hon inte är själv där om hon får värkar. Det är ju dags nu! Det är många borden nu. Bara att gå in i duschen känns som ett projekt just nu.

Jag tror det där förbaskade sofföverdraget igår tog musten ur mig. Men jag har hockeyn att se fram emot ikväll i alla fall. Nu SKA guldet hem. Skärpning killar!!!!!

I helgen kommer det bli mycket lugnt och det ska bli skönt. Hockey ikväll som sagt, kanske stan imorrn om jag inte tar mig ner idag, sen middag och film hos Emma. Luugnt och skönt!

Nu..vet jag inte vad jag ska göra..kanske duschen i alla fall. Nej..lunch först!

*kram*

Grått blev..vitt?



Okej..nu har jag tvättat mitt sofföverdrag och alla kuddfodral och jag säger som när jag tapetserade mitt sovrum: Aldrig mer! Gud vilket göra. Inte nog med att jag hade fjädrar överallt här hemma, skiten går ju inte att få slät heller. Soffan ser helt skrynklig ut. Inte tycker jag det blev rent heller. Eller jo..klart det blev rent..men tycker mig finna fläckar som jag inte sett innan. Säkert bara inbillning. Nästa gång blir det kemtvätt. Finns ju en i området till och med.

Nu ska jag gå till Konsum och köpa grönsaker och dipp. Sen blir det sängen med bok eller film på datorn med nytvättade sängkläder.

Feathers!!!!



Okej FBK's match igår ska vi inte prata om. Jag säger bara. Gör om, gör bättre!
Efter matchen spelade jag, syrran, Patrik och Alex lite spel. Den där sista bilden..var inte det en sån där som man använder för att få ur citronsaft direkt ur citronen med?? Eller? (Obs! Internt skämt!) Dags för riktig spelkväll snart hörrni!

Det är vackert väder ute och jag håller på att städa och plocka här hemma. Ja..när jag inte bloggar vill säga :) Jag tvättar sängkläder och sofföverdrag. Herrejävlar vad fjädrar här är! Men det blir nog en promenad till mammas jobb sen. Lite frisk luft måste jag ju får :)

Nu går jag ner till tvättstugan.

VÅR!



Jag älskar detta väder! Våren ROCKS! För guds skull låt ingen mer snö komma nu. Jag har ju börjat cykla till jobbet på allvar nu! :)
Idag slutade jag mycket tidigt. Klockan 13.00 och det känns otroligt skönt då det var stressgt på jobbet. Nu sitter jag och väntar på att fölket från Gengåvan ska komma och hämta min gamla säng som står typ på högkant i mitt sovrum och bara är i vägen. Sen ska jag plocka lite här hemma, duscha och sen blir det hockey hemma hos min tjocka syster :) Jag ska försöka få tag på Emma som tydligen ligger inne på sjukan oxå. Gumsan! Kecka will step in as personal assistant igen :)

Jag lyckades få tag på biljetter till FBK- Detroit red Wings i september. Det ska bli mycket kul.

Nu, fix!



Det var visst inte Gengåvan jag ringt, det var Solareturen. Same shit, different name. Sängen är väck i alla fall.

RSS 2.0